У ВР зареєстрували законопроект, спрямований на розвиток вітчизняного книговидання

Опубликовано в Четверг, 21-го Февраля, 2013.
Вы можете следить за любыми ответами на эту запись через RSS 2.0 ленту и оставлять свои комментарии в конце статьи.
Теги: /
Рубрика: Моя газета > Новости > Украина > У ВР зареєстрували законопроект, спрямований на розвиток вітчизняного книговидання

У ВР зареєстрували законопроект, спрямований на розвиток вітчизняного книговидання

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Народний депутат Антон Яценко зареєстрував законопроект, спрямований на підтримку української мови та розвиток вітчизняного книговидання. Про це УНН повідомили у прес-службі нардепа.

Відповідний законопроект спрямований на подолання кризи у вітчизняному книговиданні та створення умов для його розвитку, народний депутат України Антон Яценко зареєстрував напередодні Міжнародного дня рідної мови, який відзначають сьогодні.

Зокрема, в документі йде мова про надання державної підтримки заходам з розвитку та популяризації української мови та україномовної друкованої продукції.

На думку депутата, створення та забезпечення роботи спеціальних курсів, гуртків з вивчення української мови, підвищить рівень володіння українською мовою різними категоріями громадян, а видання масовими тиражами, довідників і словників, навчальних та академічних видань різного типу сприятиме, поширенню рідної мови серед громадян.

Окрема увага в документі приділена ролі української мови в ЗМІ та важливості її популяризації через засоби сучасного мистецтва — театр та кіно. А.Яценко, запропонував, при розробці проекту державного бюджету на 2014 рік та наступні роки до 2020 року, передбачити кошти державної підтримки інвестиційних проектів спрямованих на переоснащення видавничо-поліграфічної бази україномовних видань, розроблення і запровадження новітніх технологій та розширення виробництва україномовної книжкової продукції.

Прийняття законопроекту дасть можливість підтримати вітчизняних книговидавців та підприємств, і зацікавити їх випускати україномовну продукції, шляхом зниження споживчої вартості інформаційної, друкованої, поліграфічної продукції, включаючи податкове, тарифне, митне, валютне та господарське регулювання, відшкодування збитків, подання фінансової допомоги.

Зокрема, в законопроекті пропонується до 2020 року, звільнити від оподаткування прибуток видавництв, видавничих організацій, підприємств поліграфії, отриманий ними від діяльності з виготовлення на території України книжкової продукції, надрукованої повністю або не менш як на 50% українською мовою. А це в свою чергу дасть можливість знизити вартість видавничої продукції і зробити її доступнішою.

Крім того, запропоновано коректне коло видань на які розповсюджуються норми Законів щодо надання пільг, з метою адресної підтримки саме вітчизняних товаровиробників, що друкують продукцію українською мовою. Встановлення відповідних пільг в оподаткуванні україномовних видань, дозволить зберегти значні оборотні кошти за рахунок яких вони можуть розширити та удосконалити виробництво.

Один комментарий к “У ВР зареєстрували законопроект, спрямований на розвиток вітчизняного книговидання”

  1. НаталіяАпрель 6th, 2013 - 22:56

    Законопроект був зареєстрований в лютому. Скажіть будь ласка, чи обговорювався він у Верховній Раді, а якщо ні, то коли планується його обговорення та прийняття?

Оставить комментарий

Гороскоп

Фотогалерея

Фото-рецепты

© 2007-2024 Моя газета • Взгляды редакции могут не совпадать со взглядами авторов статей.
При цитировании и использовании материалов ссылка, а при использовании в Интернет - прямая гиперссылка на издание "Моя газета" обязательна!