Що дає компанії участь у тендері

Опубликовано в Среду, 2-го Июля, 2014.
Вы можете следить за любыми ответами на эту запись через RSS 2.0 ленту и оставлять свои комментарии в конце статьи.
Теги:
Рубрика: Моя газета > Новости > Экономика > Що дає компанії участь у тендері

 Що дає компанії участь у тендері

Коли мова йде про участь в тендерних закупівлях, всі знають, що це досить складний процес, що потребує проведення значних підготовчих робіт. Що саме необхідно зробити керівництву компанії, яка налаштована на участь в тендері? Авжеж, треба отримати всі необхідні документи (такі як довідка про корупцію, яка показує, що за підприємством не було помічено жодних корупційних дій), та довідки з контролюючих органів. Але окрім документального супроводу, треба ще й мати пропозицію, яка задовольнить організаторів тендеру. По перше, треба розробити унікальну торгову пропозицію, яка буде відрізнятися від інших пропозицій не тільки більш привабливою ціною, але й унікальними умовами співробітництва/обслуговування, які не будуть запропоновані іншими учасниками діалогу. Тут треба сказати про те, що ціна, хоч і вважається основним фактором при прийнятті рішення про закупівлю, але насправді, цей фактор іноді не є найголовнішим. Саме тому бувають випадки, коли тендер виграє компанія, ціна якої не найнижча, але яка може запропонувати більш повні додаткові послуги.

Наприклад, коли мова йде про тендер із забезпечення нового офісного центру офісними меблями, то компанія, яка надає гарантію на всі свої меблі, та може запропонувати екстрену заміну меблів у випадку поломки буде мати більш вагомі шанси на успіх у тендері, ніж компанія, ціна на меблі якої нижча, але окрім поставки самого товару яка більш нічого не пропонує. Тому, процедура тендеру, то є не тільки процедура порівняння ціни, цю процедуру слід розглядати більш комплексно.

По друге, треба залучитись тендерною гарантією. Це документ, якій видає банківська установа, як гарантію того, що компанія, яка подає заяву на участь у тендері, зможе виконати свої зобов’язання перед замовником. У нас в країні майже всі існуючи банки надають такі гарантії, але для цього, певна річ, треба буде пройти деякі процедури, оскільки жоден банк не видає такі гарантії всім бажаючим. Хоча в цілому, цей документ отримати не так важко, як деякі інші.

В цілому, процедура участі у тендері досить складна. Але, як відомо, пройшовши цю процедуру можна отримати замовлення, яке повністю окупить витрати на документальний супровід та оформлення всіх довідок. Тому зараз, коли корупційна складова в нашій країні почала зменшуватись, багато компаній починають більш активно йти шляхом участі у тендерах для отримання замовлень.

Оставить комментарий

Гороскоп

Фотогалерея

Фото-рецепты

© 2007-2024 Моя газета • Взгляды редакции могут не совпадать со взглядами авторов статей.
При цитировании и использовании материалов ссылка, а при использовании в Интернет - прямая гиперссылка на издание "Моя газета" обязательна!