- Моя газета - https://mygazeta.com -

Нацгвардія отримала від депутатів Тетяни Донець та Дениса Дзензерського броньовані автомобілі

Нацгвардія отримала від депутатів Тетяни Донець та Дениса Дзензерського броньовані автомобілі [1]

Тетяна Донець

Парламентарії від «Батьківщини» Тетяна Донець та Денис Дзензерський профінансували вдосконалення двох військових вантажівок: тепер автомобілі надійно захищені від вибухової хвилі за рахунок встановлення надсучасної броні.

Роботи виконувала компанія НВО «Практика», і, як розповіли пресі представники науково-виробничого об’єднання, вже готові автомобілі бронювати доволі легко. Броньовані плити з надміцної, але легкої сталі встановлюються під обшивку вантажівки, а вікна облаштовуються спеціальним непробивним склом, чого не передбачено навіть у БТР. Спеціалісти бронюють вантажівки повністю: обшивають моторний відсік, верх, дно та власне кабіну. В просторій прозорій капсулі, яка встановлюється на кузов, можна перевозити вантажі та людей.

Такий захист не дозволяє потрапляти всередину уламкам, також броня є надійною перешкодою для вибухової хвилі та куль снайперських гвинтівок чи автомата Калашникова.

Як відзначила народний депутат Донець Тетяна перед пресою, метою цієї акції є демонстрація органам влади, що відповідають за закупівлю техніки, реальних термінів, за які можна щось зробити для власної країни. Політик відзначила, що для захисту 15 людей витрачається 2 тижні, а також близько 600 тис. гривень. Нагадаємо, що депутати вклали в бронювання техніки власні кошти.

Ідея забезпечення армії подібною захищеною технікою виникла після спілкування з бійцями АТО, які розповіли, що потребують автомобілів з великою місткістю та надійною капсулою, яку у разі потреби нескладно зняти та переробити на стаціонарний блокпост.

Нагадаємо, що Донець Тетяна Анатоліївна та Дзензерський Денис Вікторович є також кандидатами в народні депутати Верховної Ради VIII скликання від партії «Народний фронт».

Джерело tetianadonets.com [2]