Затіняюча або маскуюча сітка: вибираємо покривну сітку для паркану

Опубликовано в Субботу, 6-го Ноября, 2021.
Вы можете следить за любыми ответами на эту запись через RSS 2.0 ленту и оставлять свои комментарии в конце статьи.
Рубрика: Моя газета > Образ жизни > Дом > Затіняюча або маскуюча сітка: вибираємо покривну сітку для паркану

Затіняюча або маскуюча сітка: вибираємо покривну сітку для паркану

Захисні сітки стали з’являтися на огорожах ділянок, що розташовані вздовж доріг з інтенсивним автомобільним рухом. Спочатку їх підвішували перед зимою, щоб захистити посаджені за парканом рослини від бризок солоної води, які їх знищували. У багатьох місцях на дорогах, де немає зливової каналізації, утворюються великі калюжі. Тала вода містить багато солей. Рослини, що багаторазово обприскували цією рідиною, починали жовтіти, а потім засихали.

Однак після зими захисні сітки не зникають, а навпаки – їх можна побачити у багатьох місцях, де вони виконують інші функції.

Використання покривних сіток

Гардинні сітки можуть виконувати в саду такі функції:

  • захист рослин уздовж паркану від бризок води, особливо солоної води взимку,
  • захист рослин, тварин та людей від надмірного сонця,
  • бар’єр, що зупиняє сильні пориви вітру,
  • перегородка для пилу, піску та іншого сміття, що здувається вітром
  • бар’єр, що захищає від очей зловмисників та забезпечує конфіденційність.

Затіняюча або маскуюча сітка: вибираємо покривну сітку для паркану

Затіняюча сітка

Cітка затіняюча корисна як тінь для рослин, що ростуть за нею. Багато кущів і квітів чутливі до сонця. Літом буває дуже сильна спека. У поєднанні з відсутністю достатньої кількості води це може призвести до руйнування саду. Сітка, яка використовується для створення тіні, допоможе не тільки на зовнішньому паркані. Багато власників ділянок мають відкриті городи та теплиці. Поруч з ними можна встановити затіняючі сітки, щоб захистити рослини від опіків сонцем. Такі сітки також часто вішають з боків ажурних альтанок або пергол. Їх можна прикріпити до додаткової рами, встановленої у бажаному місці. Затінюючі сітки також забезпечать відпочинок людей у тіні.

Сітка захищає від вітру та пилу

Ще одна корисна функція, яку можуть виконувати сітки — це діяти як бар’єр для вітру, та пилу і сміття, що він переносить. Вітер завдає занепокоєння людям, тваринам та рослинам. Навіть у найкращу погоду сидіти в саду при сильному вітрі зовсім не приємно. Можливість захисту від вітру – велика перевага сіток-екранів.

Багато рослин також не люблять протягів, що можуть бути проблемою, особливо у молодих садах. Тут немає великих дерев та чагарників, які могли б служити природною перепоною для вітру. В такому випадку можливо використовувати сітчасті екрани відповідної щільності.

Вітер несе пил та інші забруднювачі, що змушує нас ще більше захищатися від нього. Завдяки цьому нам буде комфортніше, а рослинність буде зеленою, а не сірою.

Затіняюча або маскуюча сітка: вибираємо покривну сітку для паркану

Маскувальна сітка

Багатьом людям не подобається, коли до їхнього саду заглядають сусіди чи перехожі. Щоб забезпечити інтимність в саду або його частині, необов’язково зводити суцільні огорожі. Достатньо розстелити маскувальну сітку на паркані будь-якого типу. Так само можна створити приватний куточок в саду, загородивши легку конструкцію альтанки або перголи маскувальною сіткою.

Декоративні сітки

Покривні сітки виглядають естетично. Їх виготовляють з поліпропілену, поліетилену або ПВХ волокон, найчастіше зеленого кольору, щоб вони добре вписувалися в сад. Також можливо знайти сірі, темно-коричневі або чорні сітки. Вдало підібрана і вбудована в сад сітка буде виглядати ненав’язливо і разом з тим виконувати свої функції.

При виборі варто перевірити, чи містять волокна сітки УФ-стабілізатор. Вигляд потьмянілої від сонячних променів тіні не радуватиме очей.

Оставить комментарий

Гороскоп

Фотогалерея

Фото-рецепты

© 2007-2024 Моя газета • Взгляды редакции могут не совпадать со взглядами авторов статей.
При цитировании и использовании материалов ссылка, а при использовании в Интернет - прямая гиперссылка на издание "Моя газета" обязательна!