Догляд за шкірою при алергії

Опубликовано в Пятницу, 12-го Апреля, 2019.
Вы можете следить за любыми ответами на эту запись через RSS 2.0 ленту и оставлять свои комментарии в конце статьи.
Рубрика: Моя газета > Образ жизни > Здоровье > Догляд за шкірою при алергії

Догляд за шкірою при алергії

Атопічна шкіра вимагає турботи і правильного догляду. Висип, постійний свербіж і пересушування — типові симптоми атопічного дерматиту. Просто слідуйте декільком простим правилам, щоб зменшити дискомфорт і відчувати себе краще.

Атопічний дерматит (АД) є одним з супутніх захворювань цивілізації. Наша шкіра не витримує забруднення навколишнього середовища, хімічних речовин, що містяться в пральних порошках і обполіскувальних рідинах, парфюмированій косметиці і штучних тканинах, з яких зшитий одяг. Вона погано реагує на деякі страви, пряні спеції, труднощі і стреси, з якими нам доводиться стикатися. Шкіра дає нам чітке розуміння, стаючи сухою і дратівливою.

Симптоми атопічного дерматиту

Симптоми АД можна побачити вже у дітей, шкіра яких стає шорсткою і червоною. За оцінками лікарів, дерматитом страждає до 60% дітей. У пацієнтів з шкірною алергією симптоми з’являються на першому році життя. У більшості дітей екзема шкіри проходить у віці до п’яти років, хоча відомі випадки розвитку АД та в більш пізньому віці, навіть після 50 років.

Суха шкіра є першою, але не єдиною ознакою захворювання. Швидко з’являються екзема і роздратування, які змушують дитину чесатися. У місцях натерання шкіра стає білою, і після потовиділення свербить. У дітей АД проявляється на кінцівках, обличчі, тулубі та шиї, у дітей старшого віку і дорослих, в основному на згинах ліктів і під колінами. Полегшити симптоми, та вивести токсини з організму допоможе Єліміналь Гель.

Атопічний дерматит є хронічним захворюванням

Атопічний дерматит часто передує виникненню інших алергічних захворювань або виникає разом з ними. Атопічна шкіра може проявлятися і під впливом кліматичних факторів (низькі температури, сухе повітря), а також стресу, нервозності або гніву. Екзема та інші симптоми запалення з’являються також після вживання певних продуктів.

Коли мова йде про дерматит у дітей, симптоми захворювання з’являються в першу чергу після вживання таких продуктів, як:

  • коров’яче молоко і його продукти,
  • риба,
  • яйця,
  • шоколад,
  • горіхи,
  • цитрусові,
  • помідори,
  • пшеничний хліб.

У дорослих цей список розширений, серед іншого може бути пов’язаний з вживанням кави, чаю, алкоголю, оцту та інших гострих спецій, які можуть погіршити симптоми атопії.

Дієта при атопічному дерматиті

Деякі фахівці кажуть, що симптоми АД можуть бути полегшені шляхом зміни дієти, наприклад, шляхом виключення молочних продуктів з раціону. Вони містять лактозу — алерген, який може погіршити зміни шкіри, пов’язані з АТ. Тому намагайтеся відмовитися від сиру, масла або вершків або вибирайте продукти без лактози, які стають все більш популярними. Аналогічно і з молоком — ви можете замінити коров’яче його рослинними аналогами, такими як соєве, мигдальне або рисове молоко.

Крім добірної дієти, варто використовувати так звану антигістамінну дієту, яка може допомогти зменшити свербіж. Уникайте продуктів, які містять штучні аромати та барвники. Також відмовтеся від риби та морепродуктів, помідорів, шпинату і, на жаль… шоколаду. Введіть вівсянку, ківі та інжир для дієти. Проте, тема антигистаминной дієти в боротьбі з симптомами АД досить спірна — у неї стільки ж прихильників, скільки й супротивників. Найкраще звернутися за порадою до фахівця.

Як вибрати та випрати одяг при АД?

Шкіра людей з дерматитом в будь-якому віці дуже чутлива. Варто ввести принцип, згідно з яким ви не одягаєте ніяких нових речей прямо з магазину. Кожний новий одяг слід випрати, щоб позбутися хімічних речовин, що використовуються в процесі виробництва і просочення тканини.

Для прання слід використовувати випробувані порошки, які не подразнюють шкіру. Краще забути про сильно ароматизовані обполіскувачи. Крім того, потрібно повністю відмовитися від синтетичного одягу і вовни, тому що вовняний шарф часто залишає палаючу червону пляму на шиї пацієнта. Вам також слід уникати дуже вузького одягу та вибирати вільні і просторі речі.

Догляд за атопічною шкірою

Атопічна шкіра надзвичайно чутлива і схильна до пошкоджень, тому вимагає особливого захисту та догляду. Варто почати з того, що відмовитися від довгого лежання у ванні. Суха шкіра просто не любить воду, тому що вона також сушить її. Шкіра також не любить парфумовані мила і лосьйони, що містять миючі засоби (SLS і SLES), бо вони сушать її ще більше. Атопічна шкіра набагато краще переносить миючі засоби, що не містять мила, зволожуючі і змащувальні. Застосовувати слід тільки протиалергічні засоби, призначені для проблемної шкіри. У цій ролі правильна дермокосметика буде працювати ідеально. Вибирайте ту, яка одночасно очищає і забезпечує шкірі тривале зволоження і захист від алергенів. Після купання не розтирайте шкіру рушником, оскільки це посилить роздратування і зміни шкіри. Краще акуратно її промокнути.

Креми або лосьйони, що використовуються після миття, також повинні надавати зволожуючу і змазуючу дію. Не вибирайте косметику з вазеліном і парфумовані лосьйони, що містять мінеральні масла (наприклад, парафін). Використовуйте протиалергічні препарати, які заспокоюють роздратовану шкіру і відновлюють її захисний бар’єр для запобігання інфекцій.

Автор Вікторія Кромова

Оставить комментарий

Гороскоп

Фотогалерея

Фото-рецепты

© 2007-2024 Моя газета • Взгляды редакции могут не совпадать со взглядами авторов статей.
При цитировании и использовании материалов ссылка, а при использовании в Интернет - прямая гиперссылка на издание "Моя газета" обязательна!